Meille Viihdekuoroliittolaisille puhaltavat nyt aivan uudet tuulet. Tänä vuonna Viihdekuoroliitto täyttää 20 vuotta. Lisäksi olemme ottaneet liittona varmasti suurimman askeleen perustamisen jälkeen. Olemme nimittäin nyt osa Sulasolia. Se on mielestäni ensiarvoisen tärkeä asia liitolle ja sen jäsenille. Sulasol perhe on maineikas, suomalaisen harrastajamusiikin kehto. Itse koen olevani etuoikeutetussa asemassa liiton puheenjohtajana kun saan olla mukana näin hienossa kehitysvaiheessa.
Sulasoliin liittyminen tuo meille kaikille hienoja etuja, uusia ystäviä, sekä kotimaisia ja kansainvälisiä yhteyksiä. 25.1.2014 Sulasolin toimihenkilöt pitivät meille koulutustilaisuuden jossa näitä uusia etuja käytiin läpi. Etujen monipuolisuus oli varmasti monelle paikalla olleelle päätähuimaavaa ja olo olikin kuin olisi yrittänyt käydä koko peruskoulun vain muutamassa tunnissa.
Saamme OK-koulutustukea, uuden hienon sähköisen jäsenrekisterin, kulttuurisetelitkin ovat jatkossa valuuttaa esimerkiksi kuoron jäsenmaksuja maksaessa. Nuottikaupastakin saa alennusta, retkeilymajoista, matkatoimistopalveluja joustavasti. Uusia viihdekuoroille tarkoitettuja nuotteja on putkahtelemassa Sulasolin nuottikauppaan. Puhumattakaan tietysti siitä uskomattomasta määrästä ammattitaitoa mikä on kaikkien meidän käytössä puhlinsoiton päässä. Kuitenkin varmasti suurin asia jokaisen kuorolaisen silmissä on Sulasolin lehti, joka tipahtaa jokaisen kuorolaisen postilaatikosta jatkossa neljä kertaa vuodessa.
Viihdekuoroliitto saa sanoa sanansa myös Sulasolin hallintoelimissä. Taiteellisessa toimikunnassa meillä on edustus ja marraskuussa valitaan myös Sulasolin liittohallitukseen Viihdekuoroliiton edustaja.
Mielestäni Viihdekuoroliiton tulevaisuus näyttää nyt hyvin valoisalta. Elämä hymyilee ja kaiken lisäksi meidän uusi vuodenvaihteessa aloittanut hallitus on ihana ja todella aktiivinen. Ei voisi puheenjohtaja enempää toivoa.

Hauskaa tammikuuta ihan jokaiselle.

Rytmisen Kuoromusiikin Liitto ry | Kirjaudu